Het klimaat en ik

We zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering gaat mee maken en we zijn de laatste generatie die er iets tegen kan doen. Dit bewustzijn kan nogal overweldigend zijn, hoe gaan we daar emotioneel mee om?

Bij de een wekt het onverschilligheid, bij de ander werkt het rampscenario’s op. De ene keer wordt je er hopeloos van, de andere keer geeft het jou de drive wat te doen. In deze workshop gaan we het niet hebben over de stijgende zeespiegel en we gaan ook geen plan maken om CO2 te besparen. In plaats daarvan staan we stil staan bij, wat deze informatie met ons doet. Hoe ga je er mee om als je verdiept in de feiten, gevolgen van klimaatverandering, als je foto’s ziet of verhalen van anderen hoort? We nemen tijdens deze workshop de tijd om ons uiteenzetten met de emoties rondom klimaatverandering. Onze gevoelens erkennen, er meer over te leren en ze met elkaar te delen. Want hoe wij hier innerlijk mee omgaan, heeft ook invloed op hoe wij hier mee naar buiten kunnen treden. De workshop helpt jou om je omgang met klimaatverandering te reflecteren, zodat je daarna je gesterkt voelt om in actie te komen.

  

Voor wie?

Iedereen die zorgen maakt om klimaatverandering.  Of jij nu al jarenlang in verdiept hebt of dat het je pas sinds kort bezig houdt, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat jij bewust wilt staan bij wat er in de wereld gebeurd en

Reacties eerdere deelnemers:

Voor deze workshop heb ik klimaatverandering alleen als een wetenschappelijk probleem gezien. Door de workshop ben ik bewust geworden, dat ik mensen om mij heen niet alleen met getallen, grafieken en feiten kan bereiken, maar dat de inbinding van emotie daarbij belangrijk is. (Marie, studente climatestudies, 26 jaar)

Ik dacht dat klimaatverandering niet echt belangrijk vond, maar ik ontkende het vooral. Na de workshop was ik blij om te merken, dat ik niet alleen ben. Ik kan mijn negatieve emoties beter benoemen en mijn positieve emoties zijn versterkt. Ik voel mij hierdoor empowert. (Jasmin, studente duurzame ontwikkeling, 23 jaar)

Praktisch

De workshop duurt een dag. Van 10.30 tot 17.30 uur. Inloop vanaf 10.00 met thee en koffie. Inclusief een lunch. De workshop kost 10-50 euro per persoon. Maar kan ook aangevraagd worden door een vaste groep, organisatie als teambuildingsactiviteit. Tevens kan het dagprogramma tot 1,5 uur verkort worden, zodat het een goede introductieworkshop is voor bijvoorbeeld festivals of congressen. Er is veel mogelijk, neem contact op bij interesse.

Aankomende Training:

Vraag het aan!