Facilitatie

Plan je een vergadering in je team of een publieke groote bijeenkomst? Dan is kan het verstandig zijn om externe facilitatie te vragen. Met mijn ervaring kan ik als professional optreden vanuit de grasroots beweging. Ik voel mij thuis in niet-hiërarchische structuren en begrijp ook de dynamiek van socialebewegingen en/of milieuorganisaties. Hierdoor kan ik integer jullie proces begeleiden.

Onlangs heb ik de 4-daagse global meeting van 350.org faciliteert. De divestment staff van 350 kwam samen in Berlijn, deze meeting heb ik samen trainer uit Duitsland van koko begeleid. Bij grote opdrachten werk ik altijd samen met een co-facilitator, dit om aandacht en kwaliteit te waarborgen. In voorafgaand overleg is de agenda vastgesteld, tijdens het proces passen we de agenda aan. Hierbij letten we op de wensen en de sfeer in de groep. Naast het sturen van de presentaties, hebben wij ook de besluitvorming begeleid, waarin ook onderliggende topics naar boven mochten komen. Het is belangrijk dat een meeting zo verloopt, dat mensen weer inspireert naar huis gaan.

Voor wie

Voor ngo’s, maatschappelijke en groene organisaties. Als trainer van ‘Stroomvernellers’ doen we dit vooral ook voor grasroots groepen. Hiervoor werk ik ook samen met koko en klimakollectiv in Duitsland, London Roots Collective and Navigate in England en Vredesactie in Belgie.