Council of all beings

De workshops zijn een ervaring die jou in beweging zetten. Ze laten je stil staan bij de situatie van de aarde en wat dit met jou doet.  De workshops geven stof om na te denken, middelen om je creativiteit te ontplooien en handvatten om eigen acties te ontwikkelen. Alles om je droom een stap dichterbij te brengen,  voor een werkelijk duurzame wereld.

The council of all beings; wordt sinds enige jaren op verschillende plekken in de wereld gehouden en heeft als doel om je te verbinden met de aarde. Het is ontstaan tijdens een ontmoeting tussen John Seed een regenwoud activist uit Australië en Joanna Macy een boeddhiste die verschillende workshops heeft ontwikkelt om de ideeën uit de diepe ecologie door te geven en toepasbaar te maken. De workshop ‘Council of all Beings’ is hier een van.

Het wil de apathie tegenover de situatie van de wereld transformeren in constructieve acties. Het creëert een ruimte om je gevoelens uit te spreken tegenover de (ecologische) crisis, maar is tevens speels, zo ga je ook creatief met je handen aan de slag. (zie foto)

Mensen die deelnemen aan de Council of All Beings worden een stem voor andere levensvormen, zoals dieren en planten, de wind, rivieren, bergen, wouden. Deelnemers maken een masker om door te spreken. Elk wezen spreekt naar de andere deelnemers, over hoe de aanwezigheid van de mens hun leefwereld beïnvloed. Het geeft de mogelijkheid om uit je gebruikelijke op de mens gerichte rol te stappen. Een Council of All Beings is een ervaring die erg veel indruk maakt en die je verder meeneemt in je leven.

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Council of all Beings

Een workshop voor iedereen die zich zorgen maakt- zich inzet voor- zich aangesproken voelt tot; het behoud van een leefbaar ecosysteem op deze aarde.

De workshop wordt sinds enige jaren op verschillende plekken in de wereld gehouden en heeft als doel om je te verbinden met de aarde. Het is ontstaan tijdens een ontmoeting van John Seed een regenwoud activist uit Australie met Joanna Macy een boedhiste die verschillende workshops heeft ontwikkelt om de ideen uit de diepe ecologie door te geven en toepasbaar te maken.

De workshop ‘Council of all Beings’ is er een van. Het wil de apathie tegenover de situatie van de wereld transformeren in constructieve acties. Het creert een ruimte om je gevoelens uit te spreken tegenover de (ecologische) crisis, maar is ook speels, zo ga je mede creatief aan de slag.

Mensen die deelnemen aan de Council of All Beings worden een stem voor andere levensvormen, zoals dieren en planten, de wind, rivieren, bergen, wouden. Deelnemers maken een masker om door te spreken. Elk wezen spreekt naar de andere deelnemers van de council over hoe de aanwezigheid van de mens ze beinvloed heeft.

Een Council of All Beings is een ervaring die voor de meeste deelnemers erg veel indruk maakt. Het maakt ze mogelijk om uit hun gebruikelijke op de mens gerichte rol te stappen. Dit is zeker het geval geweest voor mij en de mensen die ik ken.

  • David Orton

De workshop duurt een +/- 2,5 uur

Voor een (bestaande) groep van min. 4 tot max. 14 deelnemers, dus meld je op tijd aan!

De kosten zijn, per deelnemer een bijdrage naar eigen inschatting, richtprijs 4-14 euro.

Aankomende workshop: (dag)-(datum)-(tijd)-(locatie)

Deep Ecology applies a new worldview to our relationship with the earth. In doing this, it challenges deep-seated assumptions about the way we see ourselves, moving from just seeing ourselves as ‘individuals’ towards also seeing ourselves as part of the earth. This can increase both our sense of belonging in life and our tendency to act for life. Deep Ecology workshopsbring people together with the intention to heal our relationship with the earth. They provide an opportunity to explore our emotional responses to world problems and may offer ‘despair and empowerment’ methods to use the energy of these emotional responses in our work for earth recovery. The workshops introduce the Deep Ecology approach, working with ideas, feelings and personal action planning. They aim to deepen our sense of connection with life and strengthen our ability to respond to world problems.