Loesje en de dromentour

Loesje verrast de straten met haar kritische en positieve teksten. Ze speelt met de openlijke opinie en de openbare ruimte, door haar posters te plakken. Om de 25ste verjaardag van Loesje te vieren organiseerde ik de Dromentour. We reden met een bus door tien steden en verzamelden de dromen van mensen op straat. Dit om iedereen aan te zetten, dromen waar te maken. In het televisie programma `De Wandeling´gaat Hella met mij een dag op stap, omdat Loesje 25jarig bestaat. http://tvblik.nl/de-wandeling/hella-op-zoek-naar-loesje

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

In het televisie programma `De Wandeling´gaat Hella met mij een dag op stap, omdat Loesje 25jarig bestaat.http://tvblik.nl/de-wandeling/hella-op-zoek-naar-loesje

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bedreigde dromen; aanzet tot een vervolg (2009)

Iedereen heeft toekomst dromen, daarom is het zó belangrijk. Waarom heeft iedereen toekomst dromen, als ze niet belangrijk waren? Dromen, we praten er haast niet over, het is toch jammer dat we ze persoonlijk houden. Want als we ze delen en met anderen, merk je dat er verbinding tussen elkaar ontstaat. Dromen voor de toekomst zijn zo waardevol, ze geven de zin voor je leven (waar leef je voor, als niet voor je dromen, wat dan wel?) Dromen zijn dus erg essentieel in een leven, ze geven je richting en de kracht om door te gaan.

Toch zijn het vaak dromen, die als eerst sneuvelen. Je geeft ze vaak al op, voordat je eraan begint. Je probeert het liever niet eens, want wat als je misschien onderweg faalt. En toch zijn er mensen en dromen, die wel met elkaar aan de haal gaan. Je haalt uit jezelf de moed en passie om je droom te realiseren, je gebruikt je doorzettingsvermogen en kwaliteiten om het doen, dan is er iets anders wat je erin belemmert.

Hoeveel dromen stoten wel niet op externe factoren, die het uitvoeren van je droom bijna onmogelijk maken. Dingen, die buiten je invloed liggen, maar wel het roet in het eten gooien. Zaken, die je teveel enthousiasme vragen, om toch te blijven geloven en te vechten voor je droom.

Steeds vaker, worden dromen bedreigd en wordt er zelfs repressie toegepast, om ze te laten sterven. Zoveel dromen die sterven, je merkt het niet, want ze zijn er immers nog niet, het gaat vaak aan ons voorbij. Dromen die verdwijnen zijn niet zichtbaar, maar daarom niet minder voelbaar. Al deze dromen die worden tegengewerkt, dat kan gewoon niet goed zijn, want het doodt uiteindelijk de levenskracht op aarde.

Op verschillende plekken, zijn mensen bezig hun toekomst droom te leven, toch worden ook deze plekken met ondergang bedreigd. Niet alleen dieren en planten verliezen hun leefgebied door de industrialisatie, ook mensen worden steeds meer geconfronteerd dat economische groei voorgaat boven de leefruimte van de mens. Hoeveel wijken hebben al moeten wijken voor vernieuwende bedrijfsruimte en hoeveel broedplaatsen, zijn al verdwenen voor niet creatieve creaties? We willen wel dat cultuur en natuur bloeit, maar eigenlijk is hier geen plek meer voor, want er is geen winst mee te maken, dus is het niet rendabel. Dromen zijn niet te tellen of berekenbaar, de huidige economische denkwijze is er niet op toe te passen. Maar ze zijn er nog steeds, de dromen.

De toekomst dromen van mensen, zijn we niet benieuwd hoe het daar mee staat? Want wat laten we aan de volgende generaties over? Laten we eens de plekken van de dromen, de ruimte geven. Toekomst dromen en daarmee bedoelen we dromen die ook een toekomst hebben. Dromen die een langdurig leefbare leefplek na streven voor al het levende. Dit gaat niet lukken op de manier hoe we nu bezig zijn, dus laten we stoppen deze droom te leven. Het is juist nu van belang dat er plekken ontstaan voor toekomst dromen, zodat alternatieven kunnen worden opgebouwd.

Toch worden juist deze toekomst dromen, nu al steeds meer bedreigd. Dit gebeurd meestal door wetgeving en deze moet worden nageleefd desnoods met politiegeweld. Dit alles heeft ten doel het je zo onaangenaam mogelijk te maken, zodat je de energie verliest en je droom opgeeft. En het zijn maar enkele, die hun toekomst droom nastreven. Want bezig gaan met je droom, wie heeft daar überhaupt de tijd nog voor, al je energie gaat al op aan het werken en al je vrije tijd vul je het liefst met afleiding. Waar blijft dan nog de ruimte om je droom te vangen en daarmee van door te gaan?

Dromen worden vaak neergezet als tijdverdrijf, als idealisme. Waarom hebben deze minder aanzien, dan het levens vernietigende systeem waar we nu in leven? Worden misschien wel onze dromen tegenhouden, omdat juist uit het leven van je droom, je passie haalt en een niet meer te stoppen levenskracht? Het is in ieder geval een gebied, waar we tegenwoordig niet meer bij mogen en willen stil staan. Terwijl aan elke verandering, een idee vooraf is gegaan. Dromen creëren een visie en zonder dit geen transformatie. Juist nu is radicale verandering noodzaak, zodat het leven op aarde verder kan gaan en dat zijn we de aarde op zijn minst verschuldigd. Daarom durf en blijf je droom leven!

YouTube voorvertoningsafbeelding

Geef een reactie